نگاهی اجمالی به این موضوع
سندرم پیش از قاعدگی (PMS) به علائم جسمی و عاطفی اشاره دارد که برخی از زنان در دوره قاعدگی تجربه می کنند.
علائم PMS می تواند بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد.
علائم معمولاً در طی یا در آغاز دوره قاعدگی متوقف می شوند. حداقل یک هفته بدون علائم قبل از شروع علائم وجود دارد.
حداقل برای دو دوره قاعدگی یک دفترچه یادداشت دقیق داشته باشید تا اگر علائم شما به دلیل PMS ایجاد می شود، در آن کار کنید.
تعریفی مختصر از سندرم قبل از قاعدگی (PMS)
بسیاری از خانم ها در طی روزهای قبل از قاعدگی احساس تغییرات جسمی یا خلقی می کنند. وقتی این علائم ماه به ماه اتفاق می افتد و بر زندگی طبیعی زن تأثیر می گذارد، به عنوان سندرم پیش از قاعدگی (PMS) شناخته می شوند.
بین 3 تا 8 درصد زنان قاعدگی از PMS ناتوان کننده جدی رنج می برند، که گاهی اوقات به عنوان اختلال دیسفریک قبل از قاعدگی (PMDD) شناخته می شود. این علائم ممکن است تأثیر جدی بر سلامت روانی زن داشته باشد و به حدی باشد که زن مبتلا قادر به انجام فعالیت های عادی خود نباشد.
برخی از علائم رایج PMS عبارت اند از:
علائم روانی شامل موارد می شود:
- افسردگی
- انفجارهای عصبانی
- تحریک پذیری
- طلسم های گریه
- اضطراب
- گیجی
- کناره گیری اجتماعی
- تمرکز ضعیف
- بیخوابی
- چرت زدن افزایش یافته
- تغییر در میل جنسی
علائم جسمی شامل این موارد است
- تغییر تشنگی و اشتها (هوس غذایی)
- حساسیت به پستان
- نفخ و افزایش وزن
- سردرد
- تورم دست ها یا پاها
- درد ها
- خستگی
- مشکلات پوستی
- علائم گوارشی
- درد شکم
این سندرم چگونه تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص PMS، یک متخصص زنان و زایمان (ob-gyn) باید الگویی از علائم را تأیید کند. علائم یک زن باید باشد.
حداقل در 5 روز قبل از قاعدگی به مدت حداقل سه چرخه قاعدگی پشت سر هم حضور داشته باشید.
پس از شروع پریود ظرف 4 روز پایان یابد.
در برخی از فعالیت های عادی دخالت کنید.
ثبت سوابق علائم می تواند به متخصص زنان کمک کند تا در صورت ابتلا به سندرم پیش از قاعدگی دچار بیماری شود. حداقل 2 تا 3 ماه در هر روز، علائمی را که احساس می کنید بنویسید و آن ها را رتبه بندی کنید. تاریخ پریود خود را نیز ثبت کنید.
شرایطی که می تواند PMS را تشدید کند شامل موارد زیر می شود:
علائم سایر بیماری ها می توانند PMS را تقلید کنند یا با PMS همپوشانی داشته باشند. برخی از این شرایط شامل می شود
- افسردگی
- اضطراب
- دوره یائسگی
- سندرم خستگی مزمن
- سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
- بیماری تیرویید
افسردگی و اختلالات اضطرابی شایع ترین شرایطی هستند که با PMS همپوشانی دارند. حدود نیمی از زنانی که به دنبال درمان PMS هستند یکی از این اختلالات را دارند.
علائم افسردگی و اضطراب تقریباً شبیه علائم عاطفی PMS است. اما زنان مبتلا به افسردگی اغلب علائمی دارند که در تمام ماه وجود دارد. این علائم ممکن است قبل یا در طی دوره های قاعدگی بدتر شوند.
پزشک مادر شما می خواهد در صورت داشتن علائم PMS یکی از این موارد را دریابد.
علاوه بر افسردگی و اضطراب، علائم سایر اختلالات می توانند قبل از پریود نیز بدتر شوند. به عنوان مثال می توان به اختلالات تشنج، میگرن، آسم و آلرژی اشاره کرد.
آیا PMS قابل درمان است؟
اگر علائم شما خفیف تا متوسط باشد ، اغلب با تغییر در سبک زندگی یا رژیم غذایی برطرف می شود. اگر علائم PMS شما در زندگی شما تداخل ایجاد کند، ممکن است تصمیم بگیرید که به دنبال درمان پزشکی باشید. درمان به شدت علائم شما بستگی خواهد داشت. در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است دارو را توصیه کند.
تاثیر ورزش بر درمان سندروم پیش از پریودی
برای بسیاری از خانم ها، ورزش منظم هوازی علائم PMS را کاهش می دهد. این ممکن است خستگی و افسردگی را کاهش دهد. ورزش های هوازی، که شامل پیاده روی سریع، دویدن، دوچرخه سواری و شنا می شود، ضربان قلب و عملکرد ریه های شما را افزایش می دهد. به طور مرتب ورزش کنید، نه فقط در روزهایی که علائمی دارید. یک هدف خوب حداقل 30 دقیقه ورزش در بیشتر روزهای هفته است.
سایر روش های تسکین دهنده علائم PMS عبارت اند از:
یافتن راه هایی برای استراحت و کاهش استرس می تواند به زنانی که به PMS مبتلا هستند کمک کند. ممکن است بهترین متخصص زنان شما برای کاهش علائم PMS، آرامش درمانی را پیشنهاد کند. آرامش درمانی ممکن است شامل تمرینات تنفسی، مدیتیشن و یوگا باشد. ماساژ درمانی نوع دیگری از آرام سازی است که ممکن است بخواهید امتحان کنید. برخی از خانم ها درمان هایی مانند بازخورد زیستی و خود هیپنوتیزم را مفید می دانند.
خواب کافی مهم است. عادت های منظم خواب که در آن بیدار می شوید و هر روز در یک زمان مشخص، از جمله آخر هفته ها می خوابید ممکن است به کاهش خلق و خو و خستگی کمک کند.
رژیم غذایی
تغییرات ساده در رژیم غذایی شما ممکن است به تسکین علائم PMS کمک کند:
- رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات های پیچیده داشته باشید. یک رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات ممکن است علائم خلقی و ولع مصرف غذا را کاهش دهد. کربوهیدرات های پیچیده در غذاهای تهیه شده با غلات کامل مانند: نان گندم کامل، ماکارونی و غلات یافت می شود. نمونه های دیگر جو، برنج قهوه ای، لوبیا و عدس است.
- غذاهای غنی از کلسیم مانند ماست و سبزیجات سبز برگ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
- مصرف چربی، نمک و شکر را کاهش دهید.
- از مصرف کافئین و الکل خودداری کنید.
- برنامه غذایی خود را تغییر دهید. روزانه شش وعده غذای کوچک بخورید تا سه وعده غذایی بزرگ، یا در سه وعده غذایی خود کمی کمتر بخورید و سه میان وعده سبک اضافه کنید. ثابت نگه داشتن سطح قند خون به علائم کمک می کند.
نتیجه گیری
چنانچه با مطالعه مطالب مذکور درمورد موضوعی سوال یا ابهامی دارید می توانید در انتهای این مقاله پرسش های خود را در بخشی تحت عنوان دیدگاه ب سایت مطرح کنید تا دکتر میرزامحمدی با دقت و دانش بالای خود اقدام به پاسخ گویی آن ها کند.
0 دیدگاه