ویروس اچ پی وی (HPV) انواع مختلفی دارد که بیش از 30 گونه از آن می تواند بر اندام تناسلی شما تأثیر بگذارد. اینها شامل اشکال بی ضرر HPV هستند. فقط برخی از انواع HPV “پرخطر” در نظر گرفته می شوند زیرا می توانند به سرطان دهانه رحم پیشرفت کنند. زدن واکسن HPV و انجام منظم پاپ اسمیر می تواند از سرطان دهانه رحم جلوگیری کند.
ویروس اچ پی وی (HPV) چیست؟
ویروس اچ پی وی (HPV) یک ویروس رایج است که می تواند قسمت های مختلف بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد. بیش از 100 نوع HPV وجود دارد، از جمله سویههای HPV که باعث ایجاد زگیل در دستها، پاها، صورت و غیره میشوند. حدود 30 گونه HPV میتواند بر اندامهای تناسلی شما، از جمله فرج، واژن، دهانه رحم، آلت تناسلی مردان و کیسه بیضه تأثیر بگذارد، همچنین درناحیه راست روده و مقعد.
انواع ویروس اچ پی وی (HPV)
ویروس اچ پی وی (HPV) ویروسی است که پوست و غشاهای مخاطی انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. این شایع ترین عفونت مقاربتی (STI) در ایالات متحده است و از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. بیش از 100 نوع HPV وجود دارد، اما تنها تعداد کمی از آنها باعث ایجاد مشکلات سلامتی می شوند. این نوع HPV به دو دسته پرخطر و کم خطر تقسیم می شوند. HPV پرخطر می تواند باعث سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد و برخی از انواع سرطان گلو شود.
HPV کم خطر می تواند باعث زگیل تناسلی و سایر مشکلات سلامتی، کمتر جدی شود. واکسن هایی برای محافظت در برابر رایج ترین انواع HPV پرخطر در دسترس هستند و غربالگری منظم برای افرادی که در معرض خطر سرطان های مرتبط با HPV هستند توصیه می شود. آگاهی از انواع مختلف HPV و خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با آنها بسیار مهم است. با انجام اقداماتی برای محافظت از خود و انجام غربالگری های منظم، می توانید به کاهش خطر ابتلا به مشکلات بهداشتی مرتبط با HPV کمک کنید.
علائم ویروس اچ پی وی HPV چیست؟
علائم شایع HPV شامل زگیل است که برجستگی های گوشتی رنگ کوچکی هستند که می توانند روی اندام تناسلی، مقعد یا گلو ظاهر شوند. در برخی موارد، HPV می تواند باعث تغییراتی در سلول های دهانه رحم شود که می تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. سایر علائم HPV می تواند شامل تست پاپ اسمیر غیرطبیعی، ترشحات واژن و درد در حین مقاربت باشد. مهم است که از علائم و نشانه های HPV آگاه باشید و در صورت بروز هر یک از این علائم به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید. علاوه بر این، واکسینه شدن در برابر HPV می تواند به محافظت در برابر انواع خاصی از HPV و مشکلات سلامتی که می تواند ایجاد کند کمک کند.
اشکال پرخطر HPV اغلب تا زمانی که سرطان پیشرفت نکرده باشند، علائمی ایجاد نمی کنند. سرطان دهانه رحم شایع ترین نوع سرطان مرتبط با HPV است. انواع دیگر سرطان بسیار نادرتر هستند. آن ها عبارتند از:
- سرطان مقعد
- سرطان آلت تناسلی
- سرطان حنجره
- سرطان واژن
- سرطان ولو
مانند سرطان دهانه رحم، مهم است که به خاطر داشته باشید که داشتن HPV حتی یک گونه پرخطر به این معنی نیست که شما به این سرطان ها مبتلا خواهید شد.
آیا همه زگیل ها از ویروس اچ پی وی (HPV) هستند؟
بله و این می تواند گیج کننده باشد. به خصوص زمانی که سعی می کنید تفاوت بین HPV که باعث زگیل روی انگشت یا اندام تناسلی شما می شود و HPV که ممکن است منجر به سرطان دهانه رحم شود را درک کنید.
سویه های HPV باعث ایجاد زگیل می شوند، که آزاردهنده هستند. به هر حال، هیچ کس زگیل نمی خواهد، بیش از همه در اندام تناسلی خود. با این حال، این نوع از HPV بی ضرر است. انواع 6 و 11 اغلب باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند. سایر انواع HPV باعث موارد زیر می شوند:
- زگیل های مسطح
- میخچه کف پا
- زگیل های رایج
- زگیل های پریونگال و زیر زبانی
همه زگیل ها توسط HPV ایجاد می شوند، اما همه اشکال HPV باعث ایجاد زگیل نمی شوند. نوعی از HPV وجود دارد که می تواند به سرطان تبدیل شود، زگیل ایجاد نمی کند.
ویروس اچ پی وی HPV چگونه با سرطان دهانه رحم ارتباط دارد؟
برخی از گونههای HPV (اغلب انواع 16 و 18) میتوانند باعث تغییراتی در سلولهای دهانه رحم شوند، وضعیتی به نام دیسپلازی دهانه رحم. دهانه رحم شما سوراخ بین واژن و رحم شما است. در صورت عدم درمان، دیسپلازی دهانه رحم گاهی به سرطان دهانه رحم تبدیل می شود.
اگر زیر30 سال سن دارید، بیشتر عفونت های HPV خود به خود برطرف می شوند. تا سن 30 سالگی، یافتن HPV در طی آزمایش پاپ اسمیر (آزمایشی که سرطان دهانه رحم را غربال می کند) مشخص میشود. اگر آزمایش شما مثبت باشد، ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشید و نیاز به آزمایش های مکرر داشته باشید.
گرفتن پاپ اسمیر های منظم برای غربالگری سرطان دهانه رحم مهم است. اما مهم است که به خاطر داشته باشید که فقط به دلیل ابتلا به HPV یا دیسپلازی دهانه رحم به این معنی نیست که به سرطان مبتلا خواهید شد.
ویروس اچ پی وی HPV چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد؟
هر فردی در صورت داشتن رابطه جنسی یا تماس نزدیک پوستی با شریک مبتلا به ویروس ممکن است به HPV مبتلا شود. به طور مشابه، هر فردی که به این ویروس مبتلا باشد، میتواند آن را در حین مقاربت، رابطه جنسی دهانی، مقعدی یا سایر تماسهای نزدیک تناسلی به شریک زندگی خود سرایت دهد.
صرف نظر از باروری، مهم است که با زدن واکسن hpv و انجام رابطه جنسی ایمن از گسترش HPV جلوگیری کنید.
روش تشخیص ویروس اچ پی وی HPV چیست؟
ویروس اچ پی وی (HPV) ویروسی است که مسئول بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله سرطان دهانه رحم است. به این ترتیب، تشخیص HPV به منظور پیشگیری و درمان این مسائل بهداشتی مهم است. روش های مختلفی برای تشخیص HPV وجود دارد، از جمله آزمایش DNA، پاپ اسمیر. هر یک از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد اینکه کدام روش تشخیص برای شما بهترین است، مهم است که مزایا و معایب هر کدام را درک کنید.
واقعیتی که وجود دارد این است که این بیماری از ان رو که در مواردی بی علامت و بدون نشانه خاصی است باید از طریق یکسری آزمایشات مختلف تشخیص داده شود. یکی از مهم ترین نکاتی که در زمینه تشخیص ویروس اچ پی وی وجود دارد این است که در کشور ما تجهیزات و امکانات تشخیص این بیماری بسیار محدود است. از این رو باید در زمینه انتخاب آزمایشگاهی که قرار است در آن آزمایش دهید نهایت دقت را داشته باشید. ویروس اچ پی وی انواع متعددی دارد که در طی آزمایش ها باید تمامی انواع ان مورد بررسی قرار گیرد تا نتیجه دقیق باشد. البته بهترین متخصص زنان و زایمان با علائمی که در فرد ایجاد شده می تواند به راحتی وجود این بیماری را تشخیص دهد.
0 دیدگاه